You are here: Home > bewust eten, emotie-eten, gedragsverandering, meditatie, met plezier bewegen, mindful eten, mindfulness, Stress, voeding, zelfbeeld > Evaluatie van de cursus door een aantal deelnemers

Evaluatie van de cursus door een aantal deelnemers

Evaluatie van de cursus door een aantal deelnemers.

Ik vond de bijeenkomsten op maandagochtend telkens een mooi begin van een nieuwe week. Vooral de prettige ambiance, de uitgebalanceerde informatie,  de gelijkwaardige benadering en de tijd en aandacht voor mijzelf, zette mij aan het denken. En vanuit dát bewustzijn word je de toeschouwer van jezelf en vraag je je op die cruciale momenten af: “waarom heb ik toch steeds honger?” “waarom wil ik steeds maar eten.”  “Waar zoek ik naar?” “Waarom voel ik me soms zo ongelukkig?”

De cursus heeft me veel meer handvatten gegeven dan alleen het bereiken wat ik wilde. Ik wilde per slot van rekening vier kg afvallen, maar kwam tot de conclusie dat wanneer je in het hier en nu leeft en je bewust bent waar je innerlijke behoeftes liggen je die ook kunt vervullen in plaats van gedachteloos te bunkeren.

Ik heb sinds de cursus verschillende veranderingen in mezelf gemerkt doordat ik me meer bewust werd van mijn gedrag en het effect van mijn gedrag op mijn omgeving en mijzelf. Ik ben begonnen met ademhalingsoefeningen en ben ze gaande het proces steeds meer gaan toepassen. Dat heeft geresulteerd in meer balans. Ik ben rustiger geworden. En als ik soms weer eens uit mijn slof schiet dan start ik een ademhalingssessie van tenminste vijf minuten. Ik proef beter en ben me bewust van een schreeuwende commercie. Ik zie inmiddels in dat jezelf uithongeren funest is voor zowel lichaam als geest.

Anderen hebben aan mij gemerkt dat ik rustiger reageer en dat ik me niet meer zo door de omstandigheden laat bepalen. Dat mijn dieetzucht voorbij is, omdat ik beter kijk waar mijn behoeftes liggen. Ze zien dat ik anders eet. Ze hebben met enthousiasme geluisterd naar mijn verhalen over de bijeenkomsten.

De werkwijze vond ik uitstekend. Ik vond de handreikingen prettig, zonder dat ik het gevoel had dat mijn eigen handelen werd afgewezen. Het werd allemaal vrijblijvend aangeboden, zodat ik me erg in mijn waarde gelaten voelde. Soms waren er ook confrontaties die me op een prettige manier aan het denken zette.

Astrid is (hoe rustig misschien ook) een echte persoonlijkheid. Een persoonlijkheid in balans en daardoor een goed voorbeeld voor mij.

Ik zou de cursus zeker aanraden. Ik heb de cursus aangeraden aan onze bedrijfsarts met een terugkoppeling als hierboven. De folder vind ik een understatement voor hetgeen er behandeld is. De folder zou wat mij betreft dus nog iets bijgesteld kunnen worden in de richting van gedragsaanpassingen.

Gertrude

Reacties van andere deelnemers na afloop van de cursus:

“Lijnen is niet de oplossing, maar bewust worden. Iedereen zou dit moeten ervaren!”

“Fijne relaxte sfeer” en “ik denk nu na vóór het eten.”

“Prettig, ontspannen, eye-openend, nieuwe waarheden aanreikend, confronterend”

“Ik voel me lichter en dichter bij mezelf”

“De bijeenkomsten waren erg prettig en goed voorbereid. Ik voel me veel beter en zekerder en ben blij met de kleinste dingen. Veel mensen zeggen, dat ik meer straal”

“Heel prettig, duidelijk, gezellig en verhelderend. Ik voel me tevreden, rustiger met minder stress en lichter.”

“Ik heb geleerd om anders te eten en te leven; ik kan me nu makkelijker kleden en kan iets beter tegen lawaai.”

“Je leert dat je een keuze hebt en dat alleen het beste goed genoeg voor je is.”

“Geweldig, bijzonder leerzaam. Astrid creëert een veilige omgeving.”

“Ja, er is maar één methode die helpt bij afvallen en dat is deze methode. Je leert meer dan alleen zaken over eten. Ik zeg doen!”

“Ik kan deze cursus van harte  aanbevelen. Astrid is een heel bevlogen, lieve vrouw, die weet waar ze het over heeft en veel ruimte biedt om zelf tot inzichten te komen. En je mag zijn, wie je bent; heel belangrijk!”

“De cursusleiding was professioneel, zorgvuldig, ervaren, prettig en goed invoelend, met persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer.”

“De nadruk op bewustwording door middel van proeven, meditaties en zelf beantwoorden van vragen in deze cursus, heeft meer inzicht gegeven in mijn eetpatroon en hoe dit te veranderen of aan te passen”.

“Bewustwording van eetpatronen en van de keuzes die je maakt is de enige manier om je “verkeerde” gewoontes te veranderen en daardoor gezonder te gaan eten en eventueel af te vallen.”

“Ik voel mij rustiger, met meer aandacht voor mijzelf en voor mijn omgeving. Ik kan als het ware nu beter een stapje terugdoen, om te zien wat er gebeurt. Zoals mijn honger opmerken en mijn gedachten (h)erkennen rondom eten”

“Bij Astrid krijg je veel persoonlijke aandacht voor wat voor jou werkt. Alles wat er is, is oké. En toch verleg je je grenzen, door nieuw aandachtig gedrag aan te leren, die maken dat je bewuste en gezonde keuzes leert maken.”

De volgende reactie kreeg ik van een cursiste 3 jaar nadat ze de cursus gedaan had: “De tijd dat ik de cursus bij je heb gevolgd heb ik als zeer prettig en leerzaam ervaren. Ik handel er, zeker in drukke tijden, nog naar. Het is echt een goede kapstok voor mij geweest. Dus van mijn kant nogmaals dank daar voor 😊.”

deelnemers

Lees hier verder als je meer wilt lezen over deze cursus.

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Evaluatie van de cursus door een aantal deelnemers”

  1. Ayman says:

    Wat ik zie, is een mooie vrouw temidden van haar eigen iprsinaties en creaties.Wat ik lees, is een glimp van het leven achter deze vrouw.Wat ik voel, is dat het een mooi, warm en kloppend beeld vormt van de persoon Eline.Een beeld van iemand, die je gewoon alle succes gunt.Niets meer aan doen, zou ik zo zeggen :-))Fijne zondag verder en groetjes van Gery

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.