You are here: Home > bewust eten > Hoe blijf ik op gewicht tijdens de vakantie?

Hoe blijf ik op gewicht tijdens de vakantie?

Het behouden van een gezond gewicht tijdens de vakantie kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk met een beetje planning en bewuste keuzes. Hier zijn enkele tips om je gewicht onder controle te houden tijdens de vakantie:

 1. Blijf actief: Probeer tijdens je vakantie actief te blijven. Maak gebruik van de faciliteiten in je hotel, zoals een fitnessruimte of zwembad. Verken de omgeving te voet of huur fietsen om de stad of natuurlijke bezienswaardigheden te verkennen. Kies voor actieve activiteiten zoals wandelen, zwemmen, surfen of dansen om calorieën te verbranden.
 2. Beperk je porties: Geniet van het lekkere eten tijdens je vakantie, maar let op de portiegrootte. Probeer matig te zijn met calorierijke voedingsmiddelen en geef de voorkeur aan kleinere porties. Luister naar je lichaam en stop met eten wanneer je je voldaan voelt, in plaats van overvol.
 3. Kies gezonde opties: Zoek naar gezondere opties op het menu wanneer je uit eten gaat. Kies bijvoorbeeld voor gegrilde gerechten in plaats van gefrituurde, salades in plaats van frietjes, en magere eiwitbronnen zoals vis of kip in plaats van rood vlees. Probeer ook meer groenten en fruit in je maaltijden op te nemen.
 4. Drink verstandig: Beperk de consumptie van alcohol en suikerhoudende dranken, omdat deze vaak veel calorieën bevatten. Drink in plaats daarvan voldoende water om gehydrateerd te blijven. Als je alcohol drinkt, doe dit dan met mate en kies voor lichtere opties zoals wijn of spritzers in plaats van calorie-rijke cocktails.
 5. Blijf gehydrateerd: Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven, vooral als je naar een warm klimaat reist. Soms kan dorst worden verward met honger, dus zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om onnodige snacken te voorkomen.
 6. Neem gezonde snacks mee: Als je op reis gaat, neem dan wat gezonde snacks mee, zoals noten, fruit, worteltjes of volkoren crackers. Hiermee kun je jezelf een gezonde optie geven als je honger hebt tussen de maaltijden door, in plaats van te grijpen naar ongezonde snacks.
 7. Wees voorzichtig met buffetten: Als je verblijft in een hotel met een buffet, kan het verleidelijk zijn om je bord vol te scheppen met allerlei lekkernijen. Probeer in plaats daarvan bewust te kiezen voor gezonde opties, zoals groenten, magere eiwitten en volle granen. Beperk de inname van calorierijke sauzen, gefrituurd voedsel en zoete desserts.
 8. Balans is belangrijk: Vergeet niet om te genieten van je vakantie en af en toe te genieten van een traktatie. Het draait allemaal om balans. Als je over het algemeen gezonde keuzes maakt, zal een enkele traktatie je gewicht niet significant beïnvloeden.

Onthoud dat het belangrijk is om jezelf niet te veel druk op te leggen tijdens de vakantie. Geniet van je tijd weg, maak bewuste keuzes en vind een balans tussen gezond eten en genieten van de lokale keuken.

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.