Wie ben ik?

Op school is gymnastiek altijd mijn favoriete vak geweest. Opgevoed met het idee dat je moet gaan doen wat je leuk vindt, ben ik daarom lerares lichamelijke opvoeding geworden.

In de loop der jaren ben ik mij daarnaast bezig gaan houden met ontspannings- en ademhalingstechnieken. Eerst voor mijzelf en daarna heb ik hierin ook workshops en cursussen gegeven. Hierdoor is het mij duidelijk geworden, wat voor een rol stress in het dagelijks leven speelt en de invloed die dat op de gezondheid en gevoel voor welzijn heeft.

Daarna heb ik de opleiding tot gewichtsconsulent afgerond om zodoende de laatste schakel in handen te hebben om mensen optimaal te kunnen begeleiden naar een gezonde en meer vitale levensstijl. Het verhogen van het bewustzijn vervult daarbij een sleutelrol.

Met beide benen op de grond staand, ben ik vooral heel praktisch en oplossingsgericht. Ik inspireer je om je gewoonten stap voor stap te veranderen. Jij geeft daarbij zelf het tempo aan. Dat houdt het leuk en haalbaar!

Door middel van bijscholingen en zelfstudie houd ik mij intensief bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding, beweging en de oorzaken van ongezond eetgedrag.

Vooral emotie-eten heeft mijn interesse. Ik heb hiervoor de training coachingsvaardigheden bij emotie-eten gevolgd.

Daarnaast werk ik in samenwerking met de VU in Amsterdam met veel plezier aan het zeer praktische programma Smartsize-me

Astrid Schneiders

Astrid Schneiders

Mijn kernwaarden zijn:

 • verbondenheid
 • individualiteit
 • respect
 • functionaliteit
 • plezier

Mijn cliënten beschrijven mij als professioneel, zorgvuldig, kundig, prettig, goed invoelend, bevlogen en soms confronterend. Iemand die weet waar ze het over heeft, een veilige omgeving creëert, iedereen in zijn waarde laat en ruimte biedt om zelf tot inzichten te komen.

Lees hier wat mijn cliënten nog meer over mij zeggen.

Mijn partners en inspiratiebronnen

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS