You are here: Home > bewust eten, recepten, voeding > Mijn voedingsdagboek

Mijn voedingsdagboek

Mijn voedingsdagboek

Als gewichtsconsulent heb ik al heel wat voedingsdagboeken onder ogen gekregen. Dat is best wel bijzonder. Je krijgt hiermee toch heel persoonlijke informatie; mensen laten echt iets van zichzelf zien.

Er wordt mij vaak gevraagd wat ik nu eigenlijk zelf op een dag eet. Daarom wil ik vandaag mijn voedingsdagboek met jullie delen.

Het ontbijt 

Als ontbijt neem ik vandaag een schaaltje havermoutpap, gemaakt van 40 gram havermout en een beker sojamelk. De andere helft van het schaaltje bestaat uit verschillende soorten fruit.  Een mandarijntje, een pruim, een trosje druiven en een halve banaan. Ik doe er nog een flinke eetlepel magere kwark op.

Ik drink daarbij 2 bekers groene thee met citroengras.

 

mijn voedingsdagboek IMAG0502IMAG0504

 

 

De lunch

Om 12.30 uur begin ik weer trek te krijgen. Tijd voor de lunch. Deze bestaat vandaag uit een bruin pompoenbroodje met hummus, verse geitenkaas, sla en tomaat. En ook nog een half “kampioentje”met tahini (sesampasta)

Na afloop drink ik een heerlijke kop cappuccino.

IMAG0506IMAG0509

Het avondeten

Vandaag heb ik zin in zuurkool. Ik maak er een stamppot van met 200 gram aardappelen, 200 gram zuurkool en 115 gram ananas op eigen sap.

Ik maak er linzenkoekjes bij. Hiervoor gebruik ik per persoon:

50 gram gekookte linzen (restje van gisteren)

50 gram gekookte quinoa (restje van gisteren)

20 gram oude kaas

halve gesnipperde ui

halve theelepel mosterd

Anderhalf ei

Ik roe het door elkaar en bak er in eetlepel koolzaadolie 5 koekjes van in de koekenpan.

IMAG0516

Om 22.00 uur neem ik een schaaltje kwark (150 gram) met een theelepel bosbessenjam en een handje walnoten. En daarna nog een beker rooibosthee.

Iedereen heeft andere behoeften

Het is niet de bedoeling om dit dagmenu te gaan gaan kopiëren. Ieder mens is verschillend en heeft andere (energie)behoeften. Het is belangrijk om dagelijks datgene te eten waar jij je goed bij voelt; waar jij het meeste energie van krijgt en aansluit bij jouw persoonlijke behoeften.

Ik help je daar graag bij!

Wil je verder lezen?

Van schijf van vijf naar schijf van jouw lijf

Laat je hersenen niet zitten; beweeg!

Slim afvallen met wetenschappelijk onderbouwde tips

Goed nieuws voor minder sportieve personen

Mindful eten

Slank denken

Puur gezonde voeding

Of download het gratis Ebook “Op weg naar je optimale gewicht”

Wil je regelmatig goede tips over bewust eten blijven ontvangen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Google auteur

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.