You are here: Home > gedragsverandering, leefstijl, mindful eten, mindfulness > Mindvolle eettips voor de decembermaand

Mindvolle eettips voor de decembermaand

Mindvolle eettips voor de decembermaand mindvolle eettips16550630_s

Dag Sinterklaasje, hallo Kerstman!

Sinterklaas is nog niet vertrokken of de Kerstman staat alweer voor de deur. In deze maand lijken gezelligheid en calorieën hand in hand te gaan. We gaan van een gezellig avondje met marsepein, pepernoten en chocolade letters, naar de kerstborrels en -diners, om dan geruisloos over te gaan op de champagne met oliebollen en appelflappen. Hoe ga jij daarmee om?

Dieet-denken

Geniet je met volle teugen van deze gezellige dagen en het lekkers dat er onvermijdelijk bij lijkt te horen? Laat je je gewoon lekker gaan en neem je een paar extra kilo’s voor lief, om dan in januari weer streng voor jezelf te zijn?

Dan zit je vast in het dieet-denken en is de kans groot dat je extra veel gaat eten, omdat je weet dat het straks niet meer mag. Als je jezelf het gevoel geeft dat het “nu of nooit” is, wordt het veel lastiger om iets te laten staan.

Genieten van lekker eten kan altijd.

Het hele jaar door worden we overspoeld door een aanbod van lekkere dingen. Ook marsepein, speculaas, banketletter en luxe dinergerechten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Waarom zou je je eraan te buiten gaan? Weten dat je altijd kunt genieten van iets lekkers, zorgt direct voor een ontspanning in je relatie met eten. Het is niet “nu of nooit”, maar “nu of straks”.

Meer eten is niet gelijk aan meer genieten

Volop genieten van lekker eten, wil niet zeggen dat je mateloos bent. Integendeel. Genieten van eten doe je, door er aandacht te schenken. Je bent je volledig bewust van de geur, de kleur, de smaak en de sensatie in je mond en je lichaam. Dit heeft tot gevolg dat de kwaliteit belangrijker wordt dan de kwantiteit. Zo wordt het gemakkelijk om iets af te slaan en alleen te kiezen voor een kleine portie van datgene dat je echt lekker vindt.

Het is niet fijn om teveel te eten

Voel wat het met je lichaam doet, als je teveel hebt gegeten. Je voelt je opgeblazen, uitgeblust en moe. Je lichaam doet echt zijn best om dit aan te geven. Luister ernaar!

Het kan ook gezellig zijn zonder eten

Uiteindelijk is het eten maar een klein onderdeel van de gezelligheid. Richt je dus bewust op het meest essentiële deel van de gezelligheid: het gezelschap. Luister met aandacht naar je tafelgenoten. Jouw liefdevolle aanwezigheid is voor diegenen een echt cadeautje. Geniet ook van de sfeer, de decoraties, de verlichting en de feestelijke kleding.

Tot slot

Natuurlijk geeft lekker eten je humeur een boost. Bijna iedereen wordt er vrolijk van. Maar wist je dat samen in beweging komen ook een bijzonder groot effect op je welzijn heeft? Trek er dus in deze maand wat vaker met elkaar op uit. Een stevige korte wandeling in een nabijgelegen bos of park doet al goed. Wil je wat verder wandelen? Kijk dan hier. En hier vind je nog een paar mooie wandelingen in Den Haag. Ik wens jullie alvast veel plezier!

Wil je wekelijks met een groepje enthousiaste vrouwen sportief wandelen in het Haagse bos? Dan ben je van harte welkom.

Wil je meer weten over mindvolle leefstijl? Kom dan naar de introductiecursus: “In balans met mindfulness”

Wil je verder lezen?

Mindful eten

Slank denken

Puur gezonde voeding

Of download het gratis Ebook “Op weg naar je optimale gewicht”

Wil je regelmatig goede tips over bewust eten blijven ontvangen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Google auteur

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Mindvolle eettips voor de decembermaand”

  1. Sara says:

    Bedankt voor je gratis e book. Heel handig!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.