You are here: Home > bewust eten, gedragsverandering, leefstijl > SMARTsize me, een slimme manier om maat te houden

SMARTsize me, een slimme manier om maat te houden

SMARTsize me, een slimme manier om maat te houden.

SMARTsize me maxresdefault

In samenwerking met de vrije universiteit Amsterdam bied ik het programma SMARTsize me aan.

Het is een zeer praktische en wetenschappelijk onderbouwde afvalmethode.

Je leert hoe slimme porties kunnen leiden tot blijvend gewichtsverlies.

Je gaat stap voor stap je eetgewoontes veranderen en ontdekken hoe je je favoriete gerechten kunt aanpassen.

Het geeft je controle over de hoeveelheid eten en helpt je om voedselverleidingen te weerstaan.

Gezondheidswetenschappers Ingrid Steenhuis en Maartje Poelman laten samen met verandermanagement-expert Wil Overtoom zien hoe de hedendaagse omgeving je eetgewoonten negatief beïnvloedt, en hoe je dit kunt veranderen.

De methode bestaat uit diverse onderdelen:

  • Het boek Smartsize Me, een slimme manier om maat te houden. Het bevat praktische oefeningen, tips en lekkere voorbeeldrecepten.
  • Een interactieve website om bewustzijn over portiegroottes te verbeteren en de factoren te leren kennen, die je onbewust verleiden tot het kiezen van grotere porties.
  • Een kookcursus bestaande uit drie bijeenkomsten, waarin je leert om je favoriete recepten minder calorierijk te maken.
  • Een ‘homescreener’, om de thuisomgeving minder verleidelijk te maken om teveel te eten.

Het boek Smartsize Me is winnaar van de Gouden Veer en winnaar van de EMGO+Societal Impact Award.

Cursus SMARTsize me in Den Haag

Deze afslankcursus geeft je de kennis om slimme porties te plannen en eetgewoontes blijvend te veranderen via toepasbare wetenschappelijke inzichten, praktische opdrachten en online tools.

De cursus bestaat uit 5 groepsbijeenkomsten, waarbij er in 3 bijeenkomsten ook gekookt en gegeten gaat worden. Het traject duurt in totaal 3 maanden.

Bij deze cursus hoort het boek”Smartsize me; een slimme manier om maat te houden.

Er wordt gebruik gemaakt van videomateriaal en je hebt toegang tot de interactieve website waarin er oefeningen als huiswerk opgegeven zullen worden.

Het is geen dieet. Je leert nieuwe gewoontes en controle te krijgen over je portiegrootte.

Voor wie?

De afslankcursus is gericht op gezonde volwassenen met (ernstig) overgewicht, die willen afvallen. Je hebt overgewicht als je een BMI hebt van meer dan 25. Bereken je hier je BMI.

Is je BMI minder dan 25 is en ben je ontevreden over je middelomvang? Kijk dan hier of je middelomvang binnen de gezonde grenzen is. Is deze hoger dan 80 cm (voor vrouwen) of 94 cm (voor mannen)? Dan kun je ook meedoen.

Heb je Diabetes Mellitus type 2, hypercholestolemie, hypertensie of apneu? Raadpleeg dan eerst je huisarts voor je begint.

Deze cursus is niet geschikt voor mensen met een eetstoornis, insuline afhankelijke diabetes, nierinsufficientie of hartfalen.

Kosten en mogelijkheid tot vergoeding logo2

De kosten van dit programma zijn  €135,- (exclusief boek)

Deze kosten worden vaak (gedeeltelijk) vergoed in de aanvullende pakketten van veel ziektekostenverzekeringen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Meld je snel aan!

Effectiviteit 

Het effect van dit programma werd onderzocht in verschillende wetenschappelijke studies. Het programma is in 2013 geëvalueerd onder 278 mensen met overgewicht/obesitas. Resultaten laten zien dat na drie maanden het programma effectief is op gewichtsverlies, in vergelijking met een controlegroep. De evaluatie laat zien dat het effect veroorzaakt wordt door het gebruik van de portiecontrole-strategieën.

Google auteur

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.