You are here: Home > bewust eten, voeding > Welke koffie kan ik het beste drinken?

Welke koffie kan ik het beste drinken?

Welke koffie kan ik het beste drinken?

13966501_s

 

Koffie is in Nederland, net als in veel andere landen, de nationale drank. Alleen in Nederland wordt er al gemiddeld 6,5 miljoen liter per dag van geconsumeerd. Het wordt geassocieerd met wakker blijven, gezelligheid of juist een momentje voor jezelf. Het heeft een goede invloed op je humeur en wordt daarom ook wel “een bakkie troost” genoemd.

Daarnaast blijkt dat koffie bij veel mensen ook nog eens positieve invloed op de gezondheid heeft. Je leest er hier meer over.

Cafestol

Koffie bestaat in vele soorten. In sommige soorten zit meer van het stofje cafestol. Cafestol is een vetachtig stofje, dat het LDL-cholesterol verhoogt. Een teveel aan LDL-cholesterol in je bloed blijft plakken aan de binnenkant van je bloedvaten. Dat vergoot de kans op bijvoorbeeld een hartaanval of beroerte.

Voor welke koffie kan ik het beste kiezen?

Hoe beter de koffie is gefilterd, hoe minder cafestol erin zit. Op deze pagina zie je in welke soorten koffie het cafestol gehalte het laagste is en hoeveel je het best van elk soort per dag kunt drinken. Vanwege het hoge cafestolgehalte staan koffie gezet met een cafetière en kookkoffie niet in de Schijf van Vijf.

Lees ook:

Is kaneel een superfood?

10 Gemakkelijke en gezonde recepten

Puur gezonde voeding

Of download het gratis Ebook “Op weg naar je optimale gewicht”
Wil je regelmatig goede tips over bewust eten blijven ontvangen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Google auteur


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.