You are here: Home > leefstijl, met plezier bewegen > Laat je hersenen niet zitten, beweeg!

Laat je hersenen niet zitten, beweeg!

hersenen16774237_s

Laat je hersenen niet zitten, beweeg! 

Moeten we wachten op een toekomstige pil, die de ziekte van Alzheimer kan voorkomen? Nee, zegt neuro-psycholoog professor Erik Scherder. Je kan nu zelf al wat doen om de kans op een lang gezond leven te vergroten.

Het fitte brein

Samen met oud-schaatser Ard Schenk en Neurobioloog Dick Swaab maakte hij afgelopen jaar een zeer succesvolle tour door Nederland, met de veelzeggende naam “Het fitte brein”. Zij bespraken hierin, ieder vanuit hun eigen perspectief, het belang van een gezonde leefstijl voor je brein. Hij vertelde hier samen Ard Schenk over in “De wereld draait door”.

Beweging houdt onze hersenen jong.

Wist je dat je hersenen lui worden van te weinig lichaamsbeweging? In het nieuwe boek ‘Laat je hersenen niet zitten’ houdt prof. dr. Erik Scherder opnieuw een pleidooi voor het in conditie houden van ons brein. Dit doe je niet door ingewikkelde puzzels op te lossen; kom gewoon je stoel uit!

Beweging baat het brein, en daarmee de gezondheid, van de wieg tot het graf. Als kinderen bewegen stimuleert dat die delen van de hersenen, die zorgen voor een optimale verstandelijke ontwikkeling. Zo worden kinderen slimmer wanneer ze sporten. Wie meer beweegt verkleint ook de risico’s op het ontwikkelen van dementie.

Kom uit je stoel!

Toch worden we wereldwijd steeds minder actief. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer ‘gewoon’ te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen. Het beoefenen van (top)sport is echt niet nodig.

Hier volgt een minicollege van onze favoriete docent.

Wil je bouwen aan je cognitieve reserve?

Je kunt nu direct iets doen aan de ontwikkeling van je brein waar je later nog heel veel plezier van kan hebben.

Hier een korte videotip (39 seconden) van Erik Scherder.

Sportief wandelen

Wil je dit zelf in de praktijk gaan brengen? Kom dan onder deskundige en bezielende begeleiding sportief wandelen in het Haagse bos.

Of ben je rond de 50 en beweeg je liever in een gymzaal? Neem dan snel contact met me op.

Wil je verder lezen?

Mindful eten

Slank denken

Puur gezonde voeding

Of download het gratis Ebook “Op weg naar je optimale gewicht”

Wil je regelmatig goede tips over bewust eten blijven ontvangen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Google auteur

 

 

 

 

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.