You are here: Home > bewust eten, mindful eten, mindfulness > Morgen ga ik aan de lijn!

Morgen ga ik aan de lijn!

Morgen ga ik aan de lijn!

Ga jij morgen aan de lijn en eet je nu nog een extra taartje, omdat het morgen niet meer “mag”? Wat zonde van het lekkere taartje! Het wordt niet opgegeten, omdat het zo lekker is, maar omdat het morgen verboden is. Het is vaak al op voor je er erg in hebt en dan neem je er nog maar één.

De verboden vrucht

Het voornemen om “aan de lijn” te gaan, maakt het taartje extra lekker. Want straks mag het immers niet meer. Wat zou er gebeuren als je daar nu eens mee zou stoppen? Als je jezelf zou toestaan om steeds als je er zin in had, iets lekkers te nemen. Je bent misschien bang, dat je dan nog veel meer zou gaan eten. Maar is dat wel zo?

Nu of straks 

Zou het niet heerlijk rustig zijn? Je hoeft niet meer constant tegen jezelf te vechten of jezelf te veroordelen. Bovendien hoef je jezelf niet meer te overtuigen dat je het taartje nu echt moet opeten. Het is niet meer “nu of nooit”, maar wordt “nu of straks”. Dan is het toch veel gemakkelijker om het nu te laten staan?

Dit wordt nog eens bevestigd in het volgende  onderzoek .

Luisteren naar je lichaam

Als je gaat luisteren naar de signalen van je lichaam, zul je merken, dat je op sommige momenten helemaal geen zin in een taartje hebt. Je hebt net gegeten en je voelt je verzadigd. Waarom zou je het dan eten? Dat kan je beter doen op momenten, dat je er wel zin in hebt.

Eten met aandacht = meer genieten en minder eten

Als je dan besluit om iets lekkers te eten, dan geniet je er ook van. Het is immers toegestaan. Het is niet “slecht”. Je proeft en geniet met al je aandacht van het lekkers.

Je zult merken dat de behoefte dan na het eten van een normale portie vervuld is, waardoor het heel makkelijk is om te stoppen. Je hoeft nooit meer aan de lijn, maar je gaat eten als je honger hebt en stoppen als je genoeg hebt. Zo simpel kan het zijn.

In de cursus “In balans met mindfulness” leer je om dit in de praktijk te brengen.

Wil je hier meer over lezen? Download dan het gratis Ebook: “Op weg naar je optimale gewicht”.

 

lijnGoogle auteur

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.