Cursus “In balans met mindfulness”

Cursus ” In balans met mindfulness”.

In deze cursus leer je om stapsgewijs je lichaam in balans te brengen en je voedingspatroon en je leefstijl te verbeteren. Je krijgt inzicht in je (eet)gedrag en kunt hierdoor automatische patronen doorbreken. Je leert om bewust, in vrijheid en met liefde voor jezelf en je omgeving tot je te kunnen nemen wat goed voor je is.

Wat kun je van deze cursus verwachten?

 • 8 workshops van 2 uur in kleine groepjes (max 4)
 • praktische informatie over de laatste ontwikkelingen in voedingsland
 • een uitgebreide werkmap
 • ruimte voor interactie en persoonlijke uitwisselingen
 • oefeningen om jezelf in balans te brengen
 • bewustwording van lichaam, gedachten, gedrag en emoties
 • mindful eten betekent minder eten en meer genieten
 • meer zelfvertrouwen en minder stress

De prijs voor de hele cursus bedraagt € 200,- en kan eventueel in drie termijnen worden voldaan.

Meld je direct aan!

Enkele reacties van deelnemers na afloop van de cursus:

“Fijne relaxte sfeer” en “ik denk nu na vóór het eten.”

“Prettig, ontspannen, eye-openend, nieuwe waarheden aanreikend, confronterend”

“Ik voel me lichter en dichter bij mezelf”

“De bijeenkomsten waren erg prettig en goed voorbereid. Ik voel me veel beter en zekerder en ben blij met de kleinste dingen. Veel mensen zeggen, dat ik meer straal”

“Heel prettig, duidelijk, gezellig en verhelderend. Ik voel me tevreden, rustiger met minder stress en lichter.”

“Ik heb geleerd om anders te eten en te leven; ik kan me nu makkelijker kleden en kan iets beter tegen lawaai”

“Je leert dat je een keuze hebt en dat alleen het beste goed genoeg voor je is”

“Geweldig, bijzonder leerzaam. Astrid creëert een veilige omgeving”

“Ja, er is maar één methode die helpt bij afvallen en dat is deze methode. Je leert meer dan alleen zaken over eten. Ik zeg doen!”

“De cursus heeft me veel meer handvatten gegeven dan alleen het bereiken wat ik wilde. Ik wilde per slot van rekening afvallen, maar kwam tot de conclusie dat wanneer je in het hier en nu leeft en je bewust bent waar je innerlijke behoeftes liggen je die ook kunt vervullen in plaats van gedachteloos te bunkeren.  lees hier verder…

 

Veel gestelde vragen

Wat voor soort oefeningen worden er in de cursus gedaan?

Oefeningen in mindful eten, korte meditaties, visualisaties, bodyscantechnieken, ademhalingsoefeningen, hartcoherentie-oefeningen en verder zijn er verschillende schrijfoefeningen en opdrachten die je helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen.

Wordt er van mij verwacht dat ik me aan een bepaald dieet houd?

Nee! In een dieet leg je jezelf bepaalde regels op. Het gevolg is vaak dat je je hiertegen gaat verzetten. Je mag het niet, maar je wil het wel. Dit veroorzaakt veel stress. Je krijgt gedurende de cursus wel informatie over een gezond voedingspatroon, maar je gaat leren om zelf in vrijheid te kiezen wat je wil.

Ik heb helemaal geen ervaring met meditatie of zo iets dergelijks.

Dat is prima; je hebt voor deze cursus geen enkele ervaring op dit gebied nodig. Als je wel ervaring hebt met meditatie, ademhalings- en/of mindfulnesstraining, kan deze cursus je prikkelen om dit te verdiepen en het (weer) bewust in je dagelijkse leven toe te gaan passen.

Hoeveel zal ik afvallen ?

Om het jo-jo effect te vermijden is het belangrijk dat de kilo´s die er vaak in een flink aantal jaren bijgekomen zijn er langzaam weer afgaan. De cursus richt zich niet op snel gewichtsverlies, maar op het herstellen van de communicatie met je lichaam, waardoor je de signalen van honger en verzadiging en de drang om te bewegen weer kunt gaan voelen. Hierdoor zal je op den duur op een natuurlijke manier op een voor jou gezond lichaamsgewicht komen.

Binnenkort ga ik met vakantie, kan ik dan wel met de cursus beginnen?

Ja, dat is goed mogelijk. Als je de cursus op individuele basis doet, kan je zelf bepalen op welke data je wilt komen. Het is daarbij geen enkel probleem om af en toe een week of meerdere weken over te slaan. Ook in de groepscursussen plannen we met elkaar, in de eerste sessie, de data van de bijeenkomsten en kunnen er verhinderingen worden opgegeven.

Ik heb last van eetbuien; kan deze cursus me hierbij helpen?

Ja, deze cursus is hier bij uitstek voor geschikt om verschillende redenen:

 • Door je lichaam goed te voeden, zijn er geen tekorten, waardoor de lichamelijke oorzaak voor eetbuien weggenomen wordt.
 • Door de hartcoherentie-oefeningen en mindfulness training komen je emoties meer in balans en kun je beter met stress omgaan. Je zult meer rust en tevredenheid gaan ervaren, waardoor de behoefte om leegtes te vullen minder wordt.
 • Je gaat inzien dat het niet het eten zelf is, dat je zo aantrekkelijk vindt, maar de aan het eten verbonden positieve emotie.
 • Door mindful te gaan eten en de communicatie met je lichaam te vergroten, krijg je directe feed back over het effect van teveel en ongezond eten, waardoor je vanzelf meer gezonde keuzes gaat maken.
 • Soms zal blijken, dat de oorzaken van je eetbuien op een dieper vlak liggen. In dat geval zal ik je doorverwijzen naar meer gespecialiseerde hulp.

Ik heb al zoveel diëten en methoden geprobeerd en ben hiervan uiteindelijk alleen maar zwaarder geworden. Waarom zou deze cursus mij nu wel helpen?

De meeste diëten zijn erop gericht om de calorie-inname te beperken en om meer te gaan bewegen. Het is logisch dat je hierdoor afvalt. Maar in de praktijk blijkt dat 95% van de mensen 6 maanden na het dieet het verloren gewicht weer terug heeft en vaak zelfs nog wat zwaarder is geworden.

In deze cursus gaan we werken aan de oorzaken van je eetgedrag, waardoor er een blijvende verandering in je voedingspatroon kan plaatsvinden. Je instelling verandert van “ik wil het wel, maar ik mag het niet” naar “ik mag het wel, maar ik wil het niet.”

Het programma wordt ondersteund door de laatste ontdekkingen in neurowetenschappen, neurocardiologie, endocrinologie en cognitieve gedragswetenschappen.

cursus

 Ja, ik wil me graag aanmelden

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS