You are here: Home > recepten, voeding > Barbecue met groenten!

Barbecue met groenten!

Barbecue met groenten!  

Zomerweer, barbecue weer. Barbecueën staat vaak in het teken van vlees, maar in een gezonde leefstijl horen ook voldoende groente. Gelukkig gaat dit prima samen met een barbecue!

Maïskolf op de barbecue

Een maïskolf kun je makkelijk bereiden op een barbecue. Wikkel een maïskolf met een klein beetje boter of olie, zout en peper in een stuk aluminiumfolie en draai deze goed dicht. Rooster deze pakketjes 15 à 20 minuten, keer ze regelmatig om. Je kunt de maïskolf ook eerst 10 – 15 minuten voorkoken tot ze gaar zijn, laten uitlekken en, bestreken met een beetje olie, op het rooster in ca. 10 minuten rondom grillen.

Gril je groente! 

barbecueAubergine of courgette kun je gesneden in dikke plakken in de lengte en bestreken met een beetje (gekruide)olie, lekker grillen. Ook little gems (kleine kropjes sla), portobello’s (grote paddenstoelen), asperges en venkel (even in vieren snijden) kun je, ook bestreken met een beetje olie, grillen op de barbecue. Keer ze wel regelmatig om, om verbranden te voorkomen.

Maak een lekker groentepakketje

Je kunt een groentepakketje maken met elke groente soort die je lekker vindt. Een lekker pakketje maak je bijvoorbeeld met aubergine, courgette, champignons en tomaat. Leg het op een stukje aluminiumfolie en voeg er een klein beetje balsamico azijn aan toe en wat oregano, tijm en basilicum. Je kunt dit ook afwisselen met paprika, rozemarijn en knoflook. Sluit het pakketje af en laat het op de barbecue warm en gaar worden.

Groentepakketje met vis

Leg een stukje visfilet op een stukje aluminiumfolie met daarop roerbakgroenten, beetje uitgeperste knoflook, citroensap, theelepel geraspte citroenschil (van een biologische citroen), zout, peper en Provençaalse kruiden. Sluit het pakketje goed af en laat het gaar worden op de barbecue.

Spiesjes

Natuurlijk kun je ook spiesjes maken; wissel een stuk vlees, vis of vleesvervanger af met een stuk groente: paprika, ui, champignons, pompoen en cherrytomaatjes doen het goed op een spies. Zorg ervoor dat de stukjes groente en vlees ongeveer even groot zijn, zodat de spies gelijkmatig gaar kan worden.

Maak een lekkere salsa

Geen zin in salade? Maak eens een lekkere salsa!

  • Meng blokjes avocado met in ringen gesneden bosui, citroensap naar smaak, wat olie en peper en zout.
  • Maak een salsa met tomaat en rode paprika in kleine blokjes gesneden, rode peper en limoensap naar smaak, een klein teentje knoflook fijngesneden en verse koriander.
  • Snij tomaat, mango en rode paprika in kleine blokjes en meng dit met verse bosui, limoensap, peper en zout en rode peper naar smaak.
  • Mojo verde, een traditionele Spaanse groene saus, maak je door een grote bos peterselie met wat citroensap, zout, rode peper, komijn, knoflook en een flinke scheut goede olijfolie in een blender tot een dikke saus te mixen.

Je kunt dus naar hartenlust variëren!

Voor op tafel

Je kunt cherrytomaatjes, stukjes komkommer, paprika, radijsjes en worteltjes op tafel zetten om tussen door te snacken. Ook lekker om te dippen in de salsa!

Eet smakelijk!

Bron:
Ah.nl

Lees ook:

Is kaneel een superfood?

10 Gemakkelijke en gezonde recepten

Puur gezonde voeding

Of download het gratis Ebook “Op weg naar je optimale gewicht”
Wil je regelmatig goede tips over bewust eten blijven ontvangen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Google auteur


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.