You are here: Home > leefstijl > Goede voornemens? Zo lukt het wel!

Goede voornemens? Zo lukt het wel!

goede voornemensOptiZijn wenst je een gezond en vitaal 2014, met veel leuke verrassingen!

Heb je fijne feestdagen gehad? Genoten van de vrije dagen, de gezelligheid, het lekkere eten en drinken en het zachte weer?

Wij hebben erg genoten van de aanwezigheid van onze kinderen die in het buitenland wonen. Zij hebben gezellig de kerstdagen bij ons doorgebracht.

Nu ze weer weg zijn voelt het een beetje leeg in huis en in mijn lichaam. Een gevoel dat zich heel gemakkelijk laat vertalen in een behoefte aan extra eten. Dat vult immers en is op het moment nog rijkelijk voorhanden. Ik geniet intens van de appelflappen, die ik zelf gebakken heb en merk pas achteraf dat het niet fijn is om er teveel van te eten. Toch begint mijn maag na een tijdje alweer te knorren en neem ik er nog maar één. 

Herkenbaar?

Na de overvloed van deze dagen, bespeur ik in mijzelf duidelijk de behoefte om weer gewoon gezond te gaan eten.

Hoe is dat voor jou?

Goede voornemens

Nu er een nieuw jaar aanbreekt, wil je misschien een aantal dingen anders gaan doen. In de praktijk worden deze goede voornemens meestal alweer na een paar weken overboord gezet, omdat ze niet haalbaar blijken.

Met de volgende tips wil ik je inspireren om  van 2014 een geweldig jaar van te maken.

  1. Neem je iets voor dat echt belangrijk voor je is.
  2. Leef je goed in wat de plezierige gevolgen zijn van deze leefstijlwijziging. Voel hoe fijn het is!
  3. Een weg van 10.000 km begint met 1 enkele stap. Begin met iets dat leuk is om te doen en gemakkelijk voor je is. Omschrijf deze stap concreet. Wat wil je gaan doen en wanneer? Formuleer het positief. Bijvoorbeeld:  ik ga iedere zaterdagochtend om 10 uur met Astrid wandelen in het Haagse  bos.  
  4. Evalueer aan het einde van iedere dag of week. Is het gelukt wat je je had voorgenomen? Zo ja, geef jezelf een schouderklopje, goed gedaan. Zo nee, wat ging er mis? Voel je niet schuldig, maar observeer wat er speelt. Was het incidenteel? Of heb je teveel hooi op je vork genomen en is het niet haalbaar? Wat kun je doen, om het wel te laten werken? Wees volkomen eerlijk tegenover jezelf.
  5. Als je gaat merken hoe goed deze leefstijlwijziging je doet, kan het een gewoonte geworden, die je niet meer wilt missen. De volgende stappen volgen dan als vanzelf.
  6. Werk op een ontspannen wijze naar je doel toe en geniet ondertussen van de weg.

Voeding

Om fit en vitaal te zijn is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dit doe je door voldoende goede voeding tot je te nemen. Als je wilt weten wat voor jou een optimaal voedingspatroon is, wil ik je daar graag bij helpen.

Rust en bewegen

Naast voldoende bewegen is het net zo belangrijk om voldoende rust te nemen. Voldoende nachtrust en natuurlijk de rustmomentjes voor jezelf gedurende de dag. Echt doen!

Tot slot

Wees blij met wie en wat je nu bent. Je bent een geweldig mens! Je maakt, net als iedereen, fouten. Dat mag niet alleen, dat moet zelfs! Als je uitdagingen aangaat en nieuwe dingen gaat doen, hoort dat er gewoon bij!

Ik wens je dat je dit jaar fit en vitaal mag gaan beleven!

 

Google auteur

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.