You are here: Home > zelfbeeld > Werk aan je zelfbeeld en val af.

Werk aan je zelfbeeld en val af.

AMSTERDAM –  Focus je niet alleen op gezond eten en sporten als je wilt afvallen. Een positief zelfbeeld is minstens zo belangrijk.

Waarderen

Vrouwen met overgewicht en obesitas vallen eerder af als ze een goed zelfbeeld hebben. Tijdens een onderzoek aan de Technische Universiteit in Lissabon werden vrouwen met overgewicht en obesitas gevraagd mee te doen met een afvalprogramma. De ene helft van de deelnemers ontving algemene gezondheidsinformatie over gezonde voeding, het omgaan met stress en het belang van goed voor jezelf zorgen.

De andere helft deed mee aan groepsessies waarin het zelfbeeld centraal stond. Emotie-eten, verbeteren van je zelfbeeld en het herkennen en overwinnen van valkuilen en drempels stonden hierbij centraal. Na een jaar bleken de sessies het meeste effect te hebben. De vrouwen maakten zich aanzienlijk minder druk om hun vorm en gewicht. Ze waardeerden hun lichaam weer. Bovendien waren ze beter in het reguleren van hun eetpatroon. De vrouwen waren gemiddeld 7 procent van hun startgewicht kwijt. Bij de eerste groep was dit slechts 2 procent.

Blijvend gewichtsverlies

“Zelfbeeldproblemen komen veel voor bij mensen met overgewicht of obesitas. Dit leidt vaker tot emotie-eten en onbuigzame eetpatronen. Op een gezonde manier naar je eigen lichaam kijken is een belangrijk onderdeel van blijvend gewichtsverlies en zou dan ook onderdeel moeten zijn van elk afvalprogramma”, zegt hoofdonderzoeker dr. Teixeira. Zelfbeeld LogoColorTextBelow

 

bron: de Telegraaf

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.